Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islamizace Evropy je pouze důsledkem krize hodnot a lhostejnosti obyvatel Evropy

Lidská chamtivost, nikdy nenasytná potřeba hromadit stále více peněz, majetku, moci. A na druhé straně lhostejnost občanské společnosti. To jsou hlavní důvody krize politiky nejen v naší zemi, ale celého západního světa.

Měli bychom se konečně podívat pravdě do očí. Nadáváme pouze na politiky, politické strany, ale měli bychom se postavit k zrcadlu a přiznat sami sobě, že jsme to my všichni, kteří jsme příčinou toho, co se kolem nás děje. Jsme to přeci my, občané, kteří máme v rukou tu opravdovou moc. Jsme to my, voliči, kteří svou volbou (ale i nevolbou) stavíme do našeho čela konkrétní lidi.

Jinými slovy. Odpovědnost neseme my všichni. Před politikou, informacemi, zavíráme oči, takže nemůžeme vidět souvislosti. Obyvatelé evropských států nesou přímou odpovědnost za to, že demokracie již není státním zřízením mnoha evropských států a není státním zřízením ani v České republice. Forma vlády, kde je moc v rukou několika málo osob se nazývá AUTOKRACIE. A jsme to my, občané České republiky, kteří jsme svou lhostejností k věcem veřejným (politice), vládu autokratů dopustili i v naší zemi. Přečteme-li si slova Stevena Jobse (zde), který teprve na smrtelné posteli doslova zpytuje svědomí, že se jen slepě hnal za úspěchem a většími zisky, pak si uvědomíme, kde je pravda. (Když teď ležím na nemocniční posteli a promítám si celý svůj život, uvědomil jsem si, že všechno to uznání a bohatství, na kterém jsem si tolik zakládal, zbledlo a ztratilo význam tváří v tvář blížící se smrti.)

Současný problém, který dnes nejvíce hýbe Evropou, imigrace (islamizace Evropy) ukazuje pravdu o nás všech v plné nahotě. Ukazuje, jak obrovský vliv mají peníze. Jakou moc mají korporace řízené chamtivými majiteli a manažery. A jaký pozor si musíme dát nejen na ty, kteří hlasitě imigranty do Evropy zvou, či jejich doslova invazi do Evropy brání, ale také na ty, kteří hlasitě imigranty odmítají a nejraději by je všechny postříleli. Musíme pochopit, co se skrývá za jejich hlasitými a plamennými proslovy. Jaké hodnoty tito lidé opravdu vyznávají a zda je vůbec pravda, když říkají, že je vyznávají.

Jestliže si to neuvědomíme a jestliže si současně neuvědomíme, proč jsme to my všichni, občané jednotlivých států Evropy, kteří za problém imigrace můžeme, nikdy tento problém nemáme šanci vyřešit. Dokud zemím Evropy (i České republice) budou vládnou autokratické party sobců, kterým jde pouze o moc a hromadění peněz, bude jen a jen hůře. Jsme to my, občané, kteří ve volbách (svobodných volbách) dovolujeme, aby mocí disponovali nemocní autokraté.

V naší zemi vládne skupina osob, jejichž původ je možné vystopovat v Prognostickém ústavu a mezi několika lidmi, kteří před rokem 1989 působili v podnicích zahraničního obchodu. Tato skupina osob je zmapována na stránkách Petra Havlíka www.mapovani.cz. Tam najdeme ty konkrétní osoby. Tam jsou ti nemocní, posedlí pouze mamonem a touhou po moci. Obrovskými prostředky nedisponují osvícení monarchové, ale lidé, jejichž vlastnosti byly a jsou špatné a zvrácené. Před rokem 1989 bylo pro občany jednodušší identifikovat skupinu, která nás, občany, používala pouze jako zdroj peněz, ždímala svůj lid. Měla jeden název – KSČ. Dnes je jejich identifikace obtížnější, protože již nad sebou nemají jednu značku. Díky Petrovi Havlíkovi a jeho mravenčí práci, se kterou vytvořil stránky Mapování.cz, dnes již ale víme, kdo je kdo a jaké mají daní lidé mezi sebou vazby.

Je pochopitelná obava naprosté většiny obyvatel z imigrační vlny, která zaplavuje Evropu. Nemusíme se ale stát hned extremisty, abychom se postavili moci peněz. Nemusíme se stát extremisty, abychom se postavili migračnímu problému. Nemusíme hned vyzbrojovat každého občana. Stačí mít přeci funkční policii, nezávislé soudnictví a jasná, kvalitní a jednoznačná pravidla pro péči o utečence, nastavenu kvótu pro jejich maximální počet v daném okamžiku podle možností našeho státu a jasná pravidla pro udělování azylu, nebo občanství. Musíme ale pochopit, kdo je hlavním nepřítelem nás, občanů. Neuvěřitelnou energii a čas vynakládáme na boj proti islamistům (imigrantům), ale přitom bychom měli věnovat mnohem více energie, abychom přestali podporovat (volit) ty, kteří jsou příčinou neustálého omezování našich svobod a práv. Ty, kteří jsou příčinou dlouhodobého neřešení problémů našeho státu (tedy i problému imigrantů, který se nezrodil ze dne na den). Přestaňme být užitečnými idioty všech, kteří jsou jmenováni na stránkách Mapování.cz. Vliv těchto sobeckých a chamtivých lidí musí skončit. Musí skončit vliv jejich peněz. Pak je teprve možné vyřešit i vše ostatní, co nás, občany, trápí.

A pokud jde o otázku: „Kdo by tedy měl vládnout?“ Na to se dá odpovědět jedním jediným slovem – ROZUM. Rozumní lidé, kteří netrpí touhou po moci a po mamonu (penězích). Ty musíme hledat a ti musí jít do politiky a vládnout. Jestliže nebude tato podmínka splněna, dobře se nám (našim dětem) žít nebude nikdy.

Bez práce nejsou koláče. Necháváme si ale doslova krást koláče (nehorázné přímé i nepřímé daně) za koblihu, kterou zdarma dostaneme jednou za čtyř roky. Jde nyní o mravenčí práci nás všech, kteří chápeme, že je třeba dalším a dalším lidem okolo sebe otevírat oči, aby nevyměňovali stovky koláčů za jednu koblihu. Nenadávejme ale lidem, kteří oči otevřené ještě nemají. Dávejme jim informace, které se jim nedostávají i díky tomu, že mnoho médií je kontrolováno autokraty, které je cíleně, bez zásadních informací, udržují.

 

Petr Suda
 

Autor: Petr Suda | sobota 9.1.2016 12:41 | karma článku: 23,75 | přečteno: 637x
  • Další články autora

Petr Suda

Listopad ještě neskončil

Dlouhých 28 let uteklo od 17. listopadu 1989, noci z pátku na sobotu, kdy jsem si na Národní prožil nejhorší hodiny svého života.

6.3.2018 v 11:02 | Karma: 26,68 | Přečteno: 952x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Prognostika a analytika polistopadové éry

Máme za sebou 28 let od Listopadu 89 a ani loňské parlamentní a letošní prezidentské volby nepřinesly žádnou změnu z pohledu pokračování vývoje naší země.

31.1.2018 v 13:39 | Karma: 20,36 | Přečteno: 728x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Zvítězila profesionalita nad amaterismem. To je celé

Parlamentní volby 2017 a prezidentské 2018 jasně ukázaly (pokolikáté již?), že politiku nejde dělat amatérsky, na koleně a na půl plynu.

28.1.2018 v 11:52 | Karma: 23,77 | Přečteno: 1263x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Když se pravdě dopátrat lze, ale není vůle

Blahopřání Duky Okamurovi je klasickým příkladem, kdy se dopátrat pravdy lze, ale z „pragmatických“ (či jakýchsi jiných) důvodů, se raději pravda nezjistí či zjistit nechce.

21.11.2017 v 13:20 | Karma: 12,80 | Přečteno: 707x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Tragikomedie politiky jako před rokem 1989

Stav politiky a trapnost všech předních představitelů naší politické scény nejsou nepodobné období před rokem 1989.

5.5.2017 v 16:41 | Karma: 26,68 | Přečteno: 954x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Benda, Rouček, Dryml a další. Do europarlamentu kandidují známá jména

28. dubna 2024

Premium Nejen politickými proklamacemi a sliby lákají strany voliče. Součástí kampaní jsou i známé tváře....

Ukrajinská armáda na frontě postupně míří k bankrotu, varuje analytik

28. dubna 2024

Podcast Ukrajinská armáda na frontě čelí čím dál většímu tlaku. Především v Donbasu je situace kritická....

VIDEO: Paraglider se zřítil ze třiceti metrů na poušť. Sám si zavolal záchranku

28. dubna 2024  11:45

Třiatřicetiletý Anthony Vella testoval nad texaskou pouští severozápadně od Austinu motor BGD Luna...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik