Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Sudo, do značné míry máte pravdu, ale v jedné věci zásadně nesouhlasím: Že píšete o skupině osob, jejichž kořeny lze vystopovat v Prognostickém ústavu.

Tedy ne že by tato skupina politiků byla skupinou vzorných altruistů, ale je to jen jedna skupina politiků, kterou když označíme jako "za osmnáct", musíme ostatní skupiny označit jako za "bez dvou za dvacet".

Dělat si iluze například o lidovcích, o TOP09, o politicích, kteří působili po boku Václava Havla a o mnohých dalších, to je stejný nesmysl, jako kdybych já, který má rozhodně blíže ke Klausovi než k Havlovi, si myslel, že třeba Marek Benda nebo Ivan Kočárník jsou vzorní a že veškeré zlo pochází od Jana Rumla nebo od Miroslava Kalouska.

Různé skupiny politiků prosazovaly různé cíle nebo různé cesty, jak těch cílů dosáhnout, ale že by mezi nimi byly velké morální rozdíly a že by jedni byli o poznání lepší nebo o poznání horší než ti druzí, to ani náhodou.

Kdybyste nenapsal ta slova o politicích z Prognosťáku, dal bych Vám karmu. Takhle Vás chválím za tu filozofickou stránku věci, ale karmu Vám nedávám, protože v té nefilozofické části článku nemáte podle mého názoru pravdu.

1 0
možnosti

A to jsme furt závistivě hleděli k Západu, jak tam to mají ošéfováno a nakonec jsme s našimi nemožnými politiky prakticky bez běženců......:-)

0 0
možnosti

No, když to přeženu;-), tak na tom má zásluhu spíš kmotřička Bída než naši politikové.

4 0
možnosti

Mám obavu, že myšlení autora je kontraproduktivní. Proč?

Členové Štrougalova Prognostického ústavu si po Listopadu u nás rozdělili politiku tím, že se stali předsedy jednotlivých, nejrůznějších stran. Nejzávažnější aktéři jsou Václav Klaus a Miloš Zeman. Tito politici dovedli naši zem na okraj propasti korupce, protekce, klientelismu a defraudace společných majetků. Zabetonovali zde mafiánský kapitalismus, ze kterého se budeme těžko vzpamatovávat.

Národ poznal, že takto dál to jít nemůže. Proto tak ochotně přijal Andreje Babiše s hnutím ANO, kteří slíbili vyčistit zdejší Augiášův chlív. Jakkoliv je Andrej Babiš potenciálně rizikovým politikem, je současně potenciálním restaurátorem naší společnosti. Mohutný antibabišismus a zvýrazňování jeho rizikovosti, nahrává jen starým pořádkům se zdrojem v Prognostickém ústavu.

Pokud tedy autor článku míchá Andreje Babiše s deklasovanými politiky vedenými členy Prognostického ústavu a nevyčká na realizaci Babišových slibů, podráží nám nohy v potenciálním očistění naší země od gaunerů tím, že navrací politiku do rukou korupčních politiků.

Proto bych neznámkoval Andreje Babiše předem!

1 0
možnosti

Tady je vidět rozdíl třeba mezi Vámi a mnou.

Mé politické názory vždy vycházely z toho, že jsem si nikdy nedělal žádné iluze o žádné skupině politiků.

I kdyby Babiš byl sám o sobě čistý, o čemž mimochodem velice pochybuji, musí své představy realizovat prostřednictvím strany nebo hnutí. A kde je větší množství lidí, tam je jen otázkou času, kdy dojde k úplatkům, k dohazování kšeftů kamarádům, k dělání politiky přes postel a k podobným nešvarům.

A jestli zítra nastoupí do politiky Šípková Růženka, nebudu věřit ani té straně Šípkové Růženky. A pokud to bude princ

Bajaja, nebudu věřit ani té straně prince Bajaji.

Strany se od sebe liší ve věcech, které chtějí prosadit, ale nikoli v morální úrovni svého členstva.

1 0
možnosti
Foto

největším problémem euroatlantické společnosti je pseudohumanita a bezbřehá sociální politika.

3 0
možnosti

Já bych to upřesnila - ne euroatlantické, nýbrž evropské. Na druhé straně Atlantiku nikdy v minulosti bezbřehou sociální politikou netrpěli, spíš naopak. Sociální politika je drahá, ovšem pseudohumanita, hlavně kecy o humanitě, je levná, tudíž ano, to na té druhé straně taky některé spolky pěstují a někteří politici se jí ohánějí, hlavně tu pseudohumanitu rádi aplikují někde mimo jejich území.

1 0
možnosti

Politika takové lidi přitahuje.Ti rozumní, bez touhy po moci a mamonu jsou jí zhnuseni a vyhýbají se jí.

1 0
možnosti

Není řešení, aby se slušní lidé vyhýbali politice!

1 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik