Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

...jestli to třeba nebude tím, že 40% voličů si nehodlá kazit víkend nějakými parlamentními volbami... že jim díky tomu ani nevadí šestery volby (šak nevolí tak co)...a že přímá volba prezidenta v neprezidentském systému jim přijde jako dobrý nápad...

0 0
možnosti
BZ

Ja si myslim,ze ani neni snaha to zlo zlikvidovat. Kazdy jen recni doma v lkuchyni, ci u piva v hospode a to je vse, co jsou ochotni delat. Cekaji, az to nekdo vyresi za ne. No a toho komuniste a socani (kde je 50% komunistu) zneuzivaji. ten clanek je pravdivy, ale je to pouze konstatovani stavu, ale lide potrebuji navod a prestart se bat vec resit.

0 0
možnosti
Foto

Každý zákon lze obejít či změnit jiným, lze je upravovat, zpřísňovat, psát nové, přidávat zákazy. To co neumíme, je tuto direktivní tendenci zbrzdit a odmítnout.

V době tak často mluvící o demokracii a našich hodnotách se stáváme hlídáni na každém kroku, soukromí je věcí soudů, nehlídáme hranice únosnosti a spějeme k policejnímu státu. Vůle vyžadovat dodržování starých zákonů, léty osvědčenými se vytrácí. Víc než na dodržování práva se dbá na psaní nových direktiv.

Pod haldou nových zákonů nakonec zmizí poslední zbytky morálky a poctivosti, nikdo z generálních na tyto hodnoty už dávno nevěří. Zákon má podporovat společenské dění, má podporovat integritu třech základních elementů státu: občanů, území a státních institucí. Zákony by nás neměly integrovat do stavu zbavení se vlastní vůle a vést ke ztrátě pudu sebezáchovy.

Pokud z nás stát postupně sejme veškerá nebezpečí, přestaneme se umět přirozeně starat o sebe. Princip jak zbavit dítě samostatnosti je plánovat a řídit každý jeho krok.

Pokud budeme zbaveni vlastní vůle a schopnosti se postarat o sebe a své blízké, bude to gradace ZLA. A k tomu nesmí dojít.

Petře R^

0 0
možnosti
OP

Zbavit se zla je nemožné, stejně tak jako zbavit se dobra. Je na každém jedinci, aby se rozhodoval mezi dobrým a špatným. Tak zlé, jak to vnímáte, to není, byť naše výrazové prostředky jsou hrubé a kultura v médiích opravdu ubohá. Dovolte si přesto veselejší mysl :-)

0 0
možnosti
JJ

Ale všichni máme možnost ovlivnit množství zla.

A to měl Petr tím hodně pesimistickým výčtem všech těch zel kolem nás na mysli.

0 0
možnosti
NM

;-) nespletl jste se náhodou v tom datu;-D;-O[>-]

0 0
možnosti
MT

Neco na tom "zlu" musi byt pravdy, protoze tolik tisic bezdomovcu tady v zivote nepamatuji:

http://www.nicm.cz/vysledky-scitani-bezdomovcu

3 0
možnosti
SB

A uvědomujete si, že autor píše o pravém opaku?

Vy na tom, že tady jsou bezdomovci, kteří zde v dobách bolševismu nebyli, zatímco autor si myslí, že tady neustále přetrvává bolševismus.

A já mám názor odlišný od obou z vás dvou: Já k tomu dodávám, že nepřetrvává ten moskevský bolševismus, nýbrž že byl nahražen bruselským a eurounijním bolševismem.

4 0
možnosti
MD

Mozna jste jen zamenil pojmy 'ambiciozni darebak za jakehokoliv rezimu' a 'komunista'. No nic, to se stava. I starsim a jinak rozumnejsim.

2 3
možnosti
Foto

Není pravdou, že to zlo vládne zemi jenom 68 let. Začalo to na jedné zemědělské škole v r. 1880, kde pan ředitel začal učit své žáky, ti, kdo brání pokroku, mohou a musí být vyvlastnění, tedy konkrétně pokud brání zcelování půdy. Pak už se tato nauka šířila samospádem. Máme to v kostech.

0 0
možnosti
SB

Tolik se bojíte jednoho Zemanova výroku, ale Evropa se nám vinou takových lidí, jako jste Vy, rozpadá přímo pod rukama a přímo před očima.

11 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik