Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Částečně s článkem souhlasím, ale nevidím to tak černě. Osobně mně třeba vadí senát, který bych viděl ke zrušení. Jinak volby probíhají korektně a výsledek je odrazem vůle voličů tím, že část voličů nechodí k volbám a to jsou ti otrávení ale také ti smíření s politikou (nechci psát spokojení).

0 0
možnosti
ZJ

Nemám dojem, že by Strana přímé demokracie prohrála ve vobách. Ačkoliv byla v médiích často ignorována, dostala se do deseti krajských zastupitelstev.

!!

0 0
možnosti
PS

Souhlasím a přidávám jeden aktuální postřeh z Moravskoslezského kraje - http://pavelszturc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=558559

0 0
možnosti
JS

J95o26s53e87f 60S16u35k

9. 10. 2016 21:48

podle mě prohrává vaše depresivní myšlení..Asi to jde pomalu, ale zlepšování tu vidím..Lháři a prospěcháři jsou dnes odhalováni a trestáni nevolením dříve než v minulosti, politici již nemají absolutní krytí, jsou zde trestně stíhaní a odsouzení..

1 0
možnosti
KV

Není pravda, chtěl jsem Čunka, a bude nejspíš hejtmanem.

Paradox je v tom, že jsem ho nevolil, protože je za stranu pro mně nevolitelnou. Bohužel s ním tam přibudou lidé, které bych nechtěl.

Asi to bude tím špatným volebním systémem.

0 1
možnosti
SN

S42a20r64a 98N83o70v76a

9. 10. 2016 14:39

Ti co volit nejdou, se svého práva dobrovně zříkají. Co v tom vidíte za problém?

5 0
možnosti
MP

Všichni všechno dělají špatně. Ať někdo konečně zařídí, aby byl volič laskavě ochoten zvednout svůj zadek a šel k volbám.

A to celé jako myslíte vážně? ;-D

5 0
možnosti
JK

J28a12n 75K51v83a17p76i92l

9. 10. 2016 11:39

S autorem souhlasím. Ale pořád mi chybí nějaké zásadní zamyšlení nad tím, proč zaběhnuté strany, t. zv. pravice i levice ztrácejí a získávají strany či hnutí buď populistické, či jiné bez nějakého politického zaměření. Co takhle hluboká sebereflexe, zbavení se politiků minulosti, stanovit si jasný program své politické budoucnosti, který budou vždy i přesně dodržovat bez nějakých velkých populistických odchylek. Ale to se zřejmě nestane. Za neúspěchem se hledají jiné důvody, ne vyvození osobní odpovědnosti. Stači se podívat na předvolební kampaň.

Všeobecné sliby toho, co by měla být samozřejmost, převažuje negativismus a strašení, odpor a strach z vítězů, který se projevuje napříč spektrem ale nakonec

je také příčinou, proč volby dopadly tak, jak dopadly. Po volbách to pokračuje. Vznikají koalice zcela protichůdných hnutí, jen aby se vítězové voleb nedostali do vedení radnic a veřejné správy. Většina občanů si pokládá otázku, čeho se tak všichni obávají?.

0 1
možnosti

Důvod je jednoduchý. Lidé, kteří by byli dobří ve vládnutí, dělají něco jiného. A neexistuje žádný kouzelný dědeček, který by přesunul neschopné ven a dosadil tam ty schopné. A eliminační proces ty schopné vyřadí. Ve všech zemích na světě.

2 0
možnosti
PB

P19e51t79r 56B10r11o55ž

9. 10. 2016 11:09

Dovolím si nesouhlasit pouze s jedinou myšlenkou: Nejít volit - jako demonstraci toho, že nesouhlasím s politikou kandidujících stran - v podstatě znamená, že svůj hlas rozdělím mezi vítěze. Kdo nejde volit, podporuje ty, co vyhrají a nemá právo nadávat.

7 0
možnosti

Všichni víme, více méně, co chceme. Ale nikdo neví, jak toho dosáhnout.

2 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik