Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Máte pravdu. Je ideální doba pro vznik demokratické strany s vizí, s obhajobou trvalých hodnot svobody a se snahou sloužit občanům a bránit jejich zájmy. Stát je placený sluha , nikoli vychovatel a dozorce . Jenže společnost je rozpolcená. Část politického spektra patří mezi vítače islámské migrace a po slušného klanění vůdcům v Bruselu , kteří chtějí oklestit rovnost států v EU , další mají tendence vracet se ke komunistickému modelu s putinem a Čínou . Ti , kteří se tváříli pravicově se chovají jako největší levičáci a volič tápe. Neomarxismus se schovává za pseudohumanitu a cenzůra se vrací společně s demagogii do světa médií.

1 0
možnosti
JR

J37a57r70a 90R54a16n91k

23. 10. 2016 21:23

Uz zase ti vitaci, pane Stuchliku, proc se nesnazite neco zmenit na imigracnich zakonech? Zacnete klidne petici za jejich zlepseni;-)

0 2
možnosti
MC

To dříve přimějete kluky ve stranách a voliče k meditaci. Dokud bude platit všichni proti jednomu a každý za všechny nic se nezlepší. Od listopadu 1989 dodnes jedeme v sametu se symboly V.Havla s nemytými rukami a špinavými ústy. Na vzdělané se již dávno nehraje. Heslo "Altruismem z cizích účtů k falešným láskám" se šíří, jako mor.

2 0
možnosti
Foto

R^ Karma, avšak ono ,,oblighátní" ale:

Možné změny mají více podob. V ústavě to není. Tu si vždy ti, kteří jsou zrovna u moci, povětšině mění toliko k obrazu svému, pochopitelně vždy s odvoláním na zájmy lidu.

Změny většinou nastávají až po pádu systému, který již ztratil schopnost svého pokračování. Změny mohou být násilné, či pokojné, málo kdy však, pokud vůbec(!) i bez vnějších vlivů. Co se týká reakcí občanů, vždy jsou, a cíleně(!), ovlivněny metodou ,,norimbersk. trychtýřů", které jsou pochopitelně v gesci těch, kteří je užívají. Ti také, a zásadně, ovlivńují i politiku. Jde především o media.Atd.

JINAK STAČÍ PROSTĚ ,,ZOSOBNIT", ČILI PERSONIFIKOVAT údajné viníky, nejlépe až do podoby absolut. zla a hrozby, a jako protiváhu ,,vyvolávat ,,duchy" posvátné, až svaté.Žel, funguje to. A na mnohé. Naštěstí nikdy ne na všechny!;-)

0 0
možnosti
VS

To jsou hesla. V podstatě stejná co používají politické strany. Z vašeho blogu není jasné co a jak to chcete udělat.[>-]

1 0
možnosti
PK

Myslím si, že jste snílek. Klaus by Vám asi řekl, že např. vzdělávání změníte jeho privatizací. Pominu-li falešné úmysly takových privatizátorů, tak by se především musela změnit mladá generace (četl jsem, že na rozdíl od Husákových dětí (X) se nazývá generace Y).

0 0
možnosti
Foto

Přesně o to jde. Změnit celý systém! A ten vychází z ústavy. Je špatný proto, že špatná je Ústava.

Proto musí vzniknout celonárodní protestní hnutí, které bude požadovat

NOVOU ÚSTAVU!!! A v příštích volbách volit stranu, která ji bude mít jako hlavní cíl ve svém programu

Tak, jako si takové hnutí za R-U vynutilo v roce 1907 všeobecné volební právo!

1 2
možnosti
PK

Ústava moc nezmění. RU taky vše prohrálo a rozpadlo se, i když dnes "otáčíme" že to nebylo moudré.

1 0
možnosti
Foto

Já s vámi plně souhlasím a dávám KARMU.

Jen se obávám, že se nám daří relativně dobře a rozpolcená občanská scéna nehledá důvod k masivnímu prosazení potřebných změn. Myslím, že se k tomu hne až v době, kdy se přestane dařit tak dobře a to už bude pozdě. Např. až dojdou peníze v průběžném důchodovém systému a nový nebude.

3 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik